Produkter

Sesame the Box®

Sesame the Box®

Med foderautomat får du automatisk hästutfodring

Sesame the Box® styr exakt när din häst skall bli utfordrad med en time 0 - 12 timmar.

Ingen ström! Inga batterier! Inga ledningar att dra! Den bara går och går.

Du skruvar fast den där du själv vill med fyra skruvar. Mot ett staket, en ladugårdsvägg, ett träd i hagen eller mot spiltans dörr i stallet. Lika enkelt är det att skruva ner den och ta med den vid t ex tävlingar.

En säker foderstation

Foderbehållaren är tillverkad i ett mjukt och följsamt syntetmaterial, helt utan skadliga ämnen så att hästarna inte kan skada sig på den. Den rymmer ca 6 kg torrt hö. Metalldelen är i rostfritt stål.

Fungerar lika bra överallt

Foderbehållaren tål alla väder och vindar och fungerar lika bra inomhus som utomhus. Påsen är väldigt lätt att ta loss och göra ren vilket är väldigt bekvämt och hygieniskt.

Applikationer

Hästarna kommer att älska Sesame the box var den än står..

Foderbehållaren kan stå både utomhus och inomhus. Häng upp den på utanför eller innanför boxen, mot ett träd eller var som helst där du kan skruva fast den.

Montering

Så här enkelt monterar du Sesame the Box
Välj en lämplig ät-höjd för din häst beroende på mankhöjden. Skruva fast foderautomaten mot ett helt plant underlag med medföljande skruvar eller med egna bultar.
1. Skruva fast skruvarna i de "upp- och nervända nyckelhålen".
2. Lås genom genom att skruva fast skruvarna i de runda hålen.
Lossar du skruvarna "2" kan du enkelt kroka av den och flytta på foderautomaten.
Stick in PVC-rören i foderbehållarens kanaler. Skjut in foderpåsen i spåret längst ner på metall-delen som i illustrationen. (Skulle ett rör Ø 16 mm eller Ø 25 mm gå sönder kan du köpa nya på stormarknaden eller i elaffären).

Hantering

Hantering steg 1 Fyll foderbehållaren med önskad mängd foder. För upp den främre runda kanten. Vik in påsens sidor och tryck in den främre runa kanten över "tröskeln" in bakom det uppfällda locket. Hantering steg 2 Fäll ner locket så att locket låser foderbehållaren. Ställ in tiden till när den skall öppna sig.
Hantering steg 3
Om du inte vill att foderbehållaren skall öppna sig överhuvudtaget vrider du timer-vredet moturs till symbolen Lås-symbol
Hantering steg 3
« Tillbaka till Flash-versionen